1: Prvić tunel

Sjeverna strana otoka Prvića je mali raj za sve kategorije ronilaca. I ovdje je priroda opet pokazala bogatstvo svoje mašte i stvorila tunel kroz otočić koji ima ulaz na 18 m te izlaz na 8 m dubine.

Sam tunel je otprilike površine 16 kvadratnih metara i dužine 25 m. Nakon izlaza iz tunela spuštamo se i ronimo uz prekrasno obrasao zid prepun gorgonija, spužva, rakova, škarpina, puževa, te raznovrsnih i mnogobrojnih vrsta riba.

Kod ovog ronjenja mnogima zastaje dah, dobro raspoloženje neće izostati, a samim time i smješak na Vašem licu.

2: Goli Macinj

Mali otočić iza Golog otoka po imenu Macinj pruža Vam idealno ronjenje za sve kategorije. Plato se nalazi na sjevernom djelu i pada na sve strane koje su prekrasno obrasle.

Bogatstvo ribljeg svijeta je ovdje zagarantirano i neće Vas razočarati.

Na 12 m dubine nalazi se špilja koja je kroz procjepe očaravajuće osvjetljena. Za ljubitelje dubine i fotografije tu su škarpine uvjek spremne za poziranje.

3: Grgur kanjon

Idealna pozicija da Vam malo osvježi maštu.

Sa 3 metra na 25 metra sa obje strane spušta se prekrasno obrastao zid. Već sam pogled na kanjon Vam pruža osjećaj zadovoljstva i ljepote prirode.

Naravno tu je i bogati biljni i životinjski svijet koji Vam pruža toliko toga da jednostavno morate posjetiti ovu poziciju.

4: Medova buža

Ova pozicija je posebna po tome što je jedna od rijetkih pozicija na Jadranu na kojoj je obitavala sredozemna medvjedica.

Sam ulaz nalazi se na samo 4 m dubine, što je ujedno i najveća dubina. Proteže se 60 metara u kopno. Ima četiri prostorije od kojih tri imaju mogućnost izrona (ima zraka), a jedna je u potpunosti pod morem.

Posljedna prostorija raspolaže galerijom bogatom stalagmitima i stalaktitima.

Sve ostalo je – iznenađenje!!!

5: Prvić šilo

Na južnoj strani Prvića nalazi se jedna predivna pozicija koji nudi bogatstvo koralja gorgonije kao rijetko gdje na Jadranu.

Sama pozicija je u obliku piramide i vrh se nalazi na 12 m dubine te postupno pada do velikih očaravajućih dubina.

Gorgonije, ugore, škarpine i razne puževe vidjet ćete gotovo kod svakog posjeta ovoj poziciji.