Moby Dick Diving Center Lopar

jezik

ISTRAŽITE
NAŠIH TOP 5
LOKACIJA ZA
RONJENJE

Moby Dick Diving prvić Moby Dick Diving goli otok Moby Dick Diving grgur Moby Dick Diving medova buža Moby Dick Diving prvić

Prvić tunel


Sjeverna strana otoka Prvića je mali raj za sve kategorije ronilaca. I ovdje je priroda opet pokazala bogatstvo svoje mašte i stvorila tunel kroz otočić koji ima ulaz na 18 m te izlaz na 8 m dubine.

Sam tunel je otprilike površine 16 kvadratnih metara i dužine 25 m. Nakon izlaza iz tunela spuštamo se i ronimo uz prekrasno obrasao zid prepun gorgonija, spužva, rakova, škarpina, puževa, te raznovrsnih i mnogobrojnih vrsta riba.

Kod ovog ronjenja mnogima zastaje dah, dobro raspoloženje neće izostati, a samim time i smješak na Vašem licu.

Goli Macinj


Mali otočić iza Golog otoka po imenu Macinj pruža Vam idealno ronjenje za sve kategorije. Plato se nalazi na sjevernom djelu i pada na sve strane koje su prekrasno obrasle.

Bogatstvo ribljeg svijeta je ovdje zagarantirano i neće Vas razočarati.

Na 12 m dubine nalazi se špilja koja je kroz procjepe očaravajuće osvjetljena. Za ljubitelje dubine i fotografije tu su škarpine uvjek spremne za poziranje.

Grgur kanjon


Idealna pozicija da Vam malo osvježi maštu.

Sa 3 metra na 25 metra sa obje strane spušta se prekrasno obrastao zid. Već sam pogled na kanjon Vam pruža osjećaj zadovoljstva i ljepote prirode.

Naravno tu je i bogati biljni i životinjski svijet koji Vam pruža toliko toga da jednostavno morate posjetiti ovu poziciju.

Medova buža


Ova pozicija je posebna po tome što je jedna od rijetkih pozicija na Jadranu na kojoj je obitavala sredozemna medvjedica.

Sam ulaz nalazi se na samo 4 m dubine, što je ujedno i najveća dubina. Proteže se 60 metara u kopno. Ima četiri prostorije od kojih tri imaju mogućnost izrona (ima zraka), a jedna je u potpunosti pod morem.

Posljedna prostorija raspolaže galerijom bogatom stalagmitima i stalaktitima.

Sve ostalo je – iznenađenje!!!

Prvić šilo


Na južnoj strani Prvića nalazi se jedna predivna pozicija koji nudi bogatstvo koralja gorgonije kao rijetko gdje na Jadranu.

Sama pozicija je u obliku piramide i vrh se nalazi na 12 m dubine te postupno pada do velikih očaravajućih dubina.

Gorgonije, ugore, škarpine i razne puževe vidjet ćete gotovo kod svakog posjeta ovoj poziciji.